Flodin - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: A. Svensson, Harris, Karlsson, M. Björnrud, Marek

I strålande septembersol var det dags för toppmöte i Division 5A på Valhalla IP, när Pushers BK/Masthuggets BK på andraplatsen tog emot serieledande RUF. Romelanda hade möblerat om lite i både startelva och trupp sedan onsdagens seriematch mot Nol, då flera spelare hade skadekänningar.

Romelanda inledde matchen på ett alldeles strålande sätt. Man pressade sina motståndare högt och vann ofta bollen tidigt. Hemmalaget hade problem att ens komma ifrån sin egen planhalva under de första tio minuterna. I den åttonde spelminuten kunde Romelanda ta ledningen efter att Daniel Larsson prickat in ett lågt skott från straffområdeslinjen. En riktig smakstart som lovade mer!

Efter ytterligare tre-fyra minuter mattades Romelandas spel av något och man hade en lite sämre period i matchen. Denna slutade med att Pushers kvitterade i den 21:a minuten. En frispark något till höger, tiotalet meter in på Romelandas planhalva, crossades mycket fint ut mot vänsterkanten där en fri spelare bröt in i straffområdet och skickade in bollen i mål. 1-1.

Romelanda reste sig dock igen och under den återstående delen av den första halvleken skapade man flera fina målchanser. I den 27:e minuten böjde "LB" en hörna direkt in i mål, och RUF hade återtagit ledningen. 1-2.

Kort senare hade Romelanda ännu en boll i mål efter att hemmalagets målvakt tappat bollen framför Markus Sanne. Målet blåstes dock bort för frispark för Pushers målvakt. För övrigt hade även bland andra Martin Granäng fina lägen som mycket väl kunde ha resulterat, men 1-2 stod sig till pausvilan efter en bra första halvlek från Romelandas sida.

I början av den andra halvleken var det hemmalaget som inledde starkast. Man kom till några halvchanser, och tendensen var lite oroande då det fanns viss oro att de känningar som fanns redan innan matchen på flera RUF-spelare skulle ta ut sin rätt.

Så småningom kom dock Romelanda in i matchen igen. Det blev knappast något skönspel, men desto mer kamp. RUF fick rulla runt på spelare så gott det gick. I mitten av halvleken drabbades man av ett hårt slag då Daniel Larsson fick gå ut efter en handledsskada. Hur allvarlig den är återstår att se, men det är inte omöjligt att det rör sig om en spricka eller fraktur.

I slutet av matchen skapade RUF några bra målchanser i omställningar, där inte minst Isak Karlsson var inblandad. Pushers målvakt stod dock för ett par bra räddningar som höll liv i en match där hemmalaget ändå skapade visst tryck i slutskedet.

Pushers lyckades aldrig få till skärpan i de avgörande momenten, men man var inte helt utan målchanser i den andra halvleken. Man hade ett par farliga skottlägen men där man förutom en ribbträff sällan var nära målramen. Med ett par minuter kvar fick man också en frispark precis utanför straffområdeslinjen, men även denna sköts högt över. Romelanda lyckades hålla undan och kunde inkassera ännu en seger!

Sammanfattningsvis en efter förutsättningarna mycket väl genomförd match från Romelandas sida! Segern innebär att man nu är mycket nära att säkra förstaplatsen i Division 5A 2023. Med lite tur kan man avgöra definitivt redan nu på torsdag, men det hänger både på Göteborgs Fotbollförbunds administration (beslut om den avbrutna matchen mot IF Vardar/Makedonija) och att man lyckas få ihop ett slagkraftigt lag till spel mot Kode IF trots alla skador och avstängningar. Tilldöms RUF segern mot Vardar säkrar man seriesegern vid minst en poäng mot Kode!